Drodzy Bohaterowie!
Przed Wami nowa wersja gry! Nasi deweloperzy skupili się w niej przede wszystkim na problemach związanych z logowaniem. Niestety, w dalszym ciągu nie możemy stwierdzić, że zostały one całkowicie rozwiązane, gdyż nie możemy powtórzyć ich w naszych serwisach testowych. Dlatego też prosimy Was, abyście koniecznie sygnalizowali nam jakiekolwiek ewentualne problemy z logowaniem, których doświadczycie. Poniżej możecie zobaczyć przykład takiego raportu:
"Poszedłem do mojego miasta aby zrekrutować nowe stworzenia, następnie dołączył do mnie mój kolega. Kiedy próbowałem przekroczyć Szepczące równiny zostałem wyrzucony z gry"
Takie szczegółowe informacje pozwolą nam szybciej dotrzeć do źródła problemu, jeśli nadal on występuje.
Kary za wykorzystywanie Exploitu:
Inna zmiana, którą wprowadziliśmy, związana jest z występowaniem w grze możliwości wykorzystywania pewnej niedoskonałości kodu (exploit).
W grze znajdował się błąd, dzięki któremu gracze mogli rozszerzać swoje artefakty nieskończoną ilość razy. Dzięki temu osiągali oni niesamowicie wysokie statystyki. Usunęliśmy możliwość wykorzystywania tego Exploitu oraz usunęliśmy błędne artefakty z historii Bohatera. Na każde konto, na którym odkryliśmy ślad Exploitu została nałożona 7-dniowa blokada.
Oczywiście, jakiekolwiek rekompensaty w przypadku zablokowanych kont zwyczajnie nie będą dokonywane. Wynika to z faktu, że korzystanie z jakichkolwiek Exploitów, wykorzystywanie ewentualnych błędów, jest niezgodne z regulaminem gry: http://legal.ubi.com/privacypolicy/pl-PL
Pragniemy podkreślić z całą stanowczością, że nie będziemy tolerować zachowań tego typu. Każde konto, na którym został zidentyfikowany Exploit zostanie oznaczone na przyszłość. Jeżeli na takim koncie w przyszłości zostaną zidentyfikowane ślady użycia jakiegokolwiek Expliotu, zostanie zablokowane na stałe.
Pragniemy również podkreślić, że w żadnym momencie trwania finałów o Mistrzostwo Ashan zawodnicy nie używali Exploitów. Badaliśmy to bardzo dokładnie na każdym z etapów mistrzostw. Jesteśmy z Was dumni, że przyświecała Wam w tych pięknych zmaganiach zasada fair play.
Nielimitowane użycie zasobów:
Dotąd było możliwe używanie zasobów ze sklepu niezliczoną ilość razy. Błąd ten został naprawiony. Zasoby zakupione w sklepie można wykorzystać tylko raz.
Lepsze artefakty w skrzyniach z wyposażeniem:
Stworzyliśmy nowe skrzynie z ekwipunkiem dla graczy, którzy osiągnęli 30-ty poziom. Nowe skrzynie smoczych rycerzy dostarczą odtąd ekwipunku umożliwiającego stawienie im czoła.
Naprawione błędy.
• Exploit: Już nie można ulepszać artefaktów niezliczoną ilość razy.
• Exploit: Już nie można używać zasobów niezliczoną ilość razy.
• Exploit: Już nie można rozpoczynać bitwy kooperacyjnej samotnie.
• Prowincje gildii: Dziennik Gildii zawiera teraz nie 14 godzin, lecz 10 dni.
• Ekspedycje: Ikony w ekspedycjach zostały poprawione.
• Ekspedycje: Mapa ogólna wyświetla teraz również imiona uczestniczących w niej bohaterów (tak jak normalna mapa poza ekspedycją).
• Zadanie: Gracze nie powinni już utykać w zadaniu "Magiczne głazy".
• Zadania: "Zagadki w kamieniu", 'Rytuał', "Zmierzch smoków" i "Zabij przywódcę buntu' powinny być teraz poprawnie mierzalne.
• Umiejętność: Jednostki objęte działaniem "Sanktuarium" nie będą doświadczały obrażeń wynikających z ataków obszarowych.
• Umiejętność: Obrażenia zadawane przez Bolesna Więź, są teraz poprawnie rozdzielane między wszystkie podlegające jego działaniu jednostki.
• Umiejętność “Osłabienie Umysłu” nie blokuje odwetu.
• Umiejętność: “Aura życia” nie leczy atakujących jednostek znajdujących się pod wpływem tej umiejętności.
• Umiejętność: Umiejętność 'Szkielety z Włóczniami' została poprawiona.
• Umiejętność: Opis obrażeń zadawanych przez umiejętność Płomienie Shantiri, “Ognisty Dech”, jest wyświetlana poprawnie.
• Przycisk automatycznej bitwy poprawnie informuje teraz, kiedy jej czas dobiega końca.
Z niecierpliwością czekamy na Wasze opinie i sugestie dotyczące najnowszej aktualizacji tutaj!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa i zespół Might & Magic Heroes Online.