Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: wywala znajomych z listy.

  1. #1

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    5
    Server
    CLA01

    wywala znajomych z listy.

    Witam , wyrzuca mi znajomych z listy, raz mam 5 raz 30 , potem znowu 48 .
    Ktoś ma taki problem?

  2. #2

    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    238
    Server
    CLA01
    Witaj JACEK_26

    Proszę zgłoś się do Supportu: info-mmho.pl@heroes-online.com

    Pozdrawiam
    BB_Penelopa
    Last edited by Penelopa9; 15.05.15 at 12:42.

  3. #3
    Maniek123404's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Wielkopolska
    Posts
    597
    Server
    CLA01
    Quote Originally Posted by BB_Penelopa View Post
    Witaj JACEK_26

    Proszę zgłoś się do Supportu: info-mmho.pl@heroes-online.com

    Pozdrawiam
    BB_Penelopa
    Nudny się robi już ten tekst :P
    Last edited by Penelopa9; 15.05.15 at 12:42.

  4. #4

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    401
    Server
    CLA01
    Quote Originally Posted by JACEK_26 View Post
    Witam , wyrzuca mi znajomych z listy, raz mam 5 raz 30 , potem znowu 48 .
    Ktoś ma taki problem?
    48 znajomych ?

  5. #5

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    58
    Server
    CLA01
    Quote Originally Posted by Majamas View Post
    48 znajomych ?
    Witaj... znajomy
    Tak, to jest możliwe. Ja czasami mam taką systuację, jak się zmienia bohatera. Przenosi listę znajomych z jednej postaci na drugą. Totalny bałagan. Lista wczytuje się dłuższą chwilę i pokazuje na liczniku sumę znajomych ze wszystkich bohaterów.

  6. #6

    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    30
    Server
    CLA01
    Myślę, że przy takich błędach dobrze jest podawać szybkość swojego łącza.

    Ja mam wrażenie, że większość problemów z grą wynika z sytuacji gdy na grę zostaje mniej niż 1mbs albo jakość połączenia jest słaba/powtórzenia/pingi.

    U siebie normalnie używam zwykłego edge do heroesonline i mam większość tego co ludzie zgłaszają jako błedy przynajmniej czasami/zależnie od pogody.

    Normalnie resztę ruchu mam po 3g ale mi limity TV zjadło bo oczywiście wspaniały GSM nie potrafi niczego poprawnie rozliczyć.
    W tej chwili więc ogólnie mam kiszkę i kiepsko i mi się w heroes gra bo nawet nie mogę w międzyczasie nic porobić innego żeby mi gry nie zerwało. a już zostawienie bohatera koło zamku czy bajlifów to gwarantowane problemy.
    z 10 biegających koło mnie graczy i mi większość łącza ścina.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    137
    Server
    CLA01
    Takie "błędy" pojawiają się nawet na szybkich łączach (mam 10Mbps) i zdarza się dosyć często :/
    Jam jest Józef

    Ziutu - Mag przystani 30 + 5poz. oraz Josephe - Rycerz Śmierci 30 + 4poz. (gildia - Blackest Night)
    Jeszcze nie pokonałem Sandro Reborn, ale to zrobię już niedługo...

  8. #8

    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    30
    Server
    CLA01
    Quote Originally Posted by Ziutu View Post
    Takie "błędy" pojawiają się nawet na szybkich łączach (mam 10Mbps) i zdarza się dosyć często :/
    Wiesz co..

    Ja osobiście to podejrzewam, że część tych wszystkich problemów wynika z obsługi stosu TCP/IP we flashu.

    Bo już grałem kiedyś w grę gdzie aktywność na czacie degradowała zupełnie możliwość grania w połączeniu do innych różnych niuansów.

    Albo to są braki w umiejętnościach pisania programów wielowątkowych działających współbieżnie, albo jest to jakiś problem w obsłudze TCP/IP czy w warstwie aplikacyjnej czy niżej.

    Stąd osobiście nie winię od razu za to wszystko czy Ubi czy kogoś tam innego bo to są takie rzeczy, które w mniejszym z reguły stopniu już widziałem.

    Część raczej bierze się ze sposobu integrowania kodu tutaj, który jednak ileś tam osób pisze, a część to jakieś problemy z używania aplikacji korzystających jednocześnie z transmisji sieciowych, a takie często są z gotowców realizowane więc równie dobrze może się okazać, że i przez następny rok będzie trzeba z tym cierpieć.

    Jak widzę jakieś pakiety 800KB z informacjami syncującymi moją grę z innymi graczami to od razu mogę mieć pewność, że nawet na łączu pustym 2 mbs ludzie będą mieć z tym problemy.

    Od dłuższego czasu mam monitorowanie sieci podczas gry uruchomione i czasami dziwacznie wyglądają poziomy transmisji w stosunku do tego co się dzieje na ekranie.

  9. #9

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    137
    Server
    CLA01
    Jakim programem monitorujesz ruch sieciowy? wiresharkiem? (tylko taki znam xD)
    Jam jest Józef

    Ziutu - Mag przystani 30 + 5poz. oraz Josephe - Rycerz Śmierci 30 + 4poz. (gildia - Blackest Night)
    Jeszcze nie pokonałem Sandro Reborn, ale to zrobię już niedługo...

  10. #10

    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    30
    Server
    CLA01
    Już mówiłem, że używam Linuksa więc nie ma to większego znaczenia jaki ja używam.

    W logach squida może synce heroes online mi dochodzą do nieco ponad 100KB więc z nimi przesadziłem za to synchronizacja konta z g+ czy jakieś transfery fejsa potrafiły jednak do tych 800KB dojść. Swoją drogą jak ktoś ma kiepskie łącze i korzysta z chrome to proponuję powyłączać większość synchronizacji w ustawieniach konta. typu historia itd.

    Na transferze sumarycznym za to widzę, że czasem walka startuje i potrafi mi 10s przepychać jakieś dane o ile nie więcej, a na dodatek zdarza się, że zmiana jakości na wyższą/niższą takie młócenie przerywa i rozpoczyna walkę.

    Z mojego doświadczenia wynika, że flashówki często generują graficy bez pojęcia o programowaniu i to pewnikiem jest największy problem gier tego typu. Jak coś "zwalą" to mówią, że winni inni.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Ubisoft uses cookies to ensure that you get the best experience on our websites. By continuing to use this site you agree to accept these cookies. More info on our privacy.