Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Błąd graficzny na zwykłych polach oraz podczas bitwy w Ziemie Światła

  1. #1

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    7
    Server
    CLA01

    Błąd graficzny na zwykłych polach oraz podczas bitwy w Ziemie Światła

    Witam,

    Jak w temacie. Na wstępie dodam, iż nie wiem jak dodać zdjęcie, które pokazałoby w sposób jasny na czym polega problem. Postaram się go opisać.

    W lokalizacji Ziemie Światła w niektórych miejscach podczas zwykłego penetrowania części tych ziem jak i w niektórych walkach widzę zamiast szaty graficznej w postaci np. drzew, trawy, ogólnie podłoża- niebieskie pola / odcinki . Dzieje się tak na wielu przeglądarkach. Upewniłem się co do aktualizacji wszelkich wtyczek. Są jak najbardziej aktualne. Czy ktoś może mi pomóc? Byłbym wdzięczny i za wszelkie próby pomocy serdeczne dzięki!

    Bez obrazy- nie piszę na razie do suportu, gdyż czas oczekiwania na odpowiedź jest bardzo długi, tak więc chciałem zaczerpnąć pomoc od graczy i administracji.

    Pozdrawiam!

  2. #2
    Karol's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    251
    Server
    CLA01
    mi się wydaje że takie coś powstaje jak sie grafika nie załaduje, czyszczenie cache może być pomocne, osobiście jak mi net śmiga bez zarzutu, niskie pingi/brak pakietów utraconych to problemu z ładowaniem tekstur nie ma, dodatkowe czasem nieraz jak serwer muli że nie nadąża załadować grafiki i pojawiają se niebieskie pola
    W grze: Nekrus, nekromanta 30+30 lvl
    Bestiariusz | Zdolności Kleryka | Zdolności Nekromanty | Jednostki Przystani

  3. #3

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    7
    Server
    CLA01
    Witam!
    Niestety czyszczenie cache nie pomogło... ale dzięki wielkie za chęci. Wiesz mój internet wydaje mi się, że jest ok, ponieważ korzystam z modemu razem z moim bratem i u niego nie ma żadnych błędów graficznych, a oboje gramy na laptopach.

  4. #4

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    4
    Server
    CLA01


    U mnie jest normalne połączenie, tak samo są blędy w wyświetlaniu grafiki, efekt jest ten sam, ten sam wygląd, innych programów, ani materiałów w innych miejscach poza tą witryną nie ma problemów z grafiką, są tylko w tej grze- niezależnie od przeglądarki.
    Last edited by Daragma; 24.09.14 at 21:56.

  5. #5
    DanYt0's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Silesia
    Posts
    348
    Server
    CLA01
    Problemy z artefaktami graficznymi wynikają po stronie serwera gry, nie graczy.


    blog.heroes-online.com
    F.A.Q.-Czyli-zbiór-najczęściej-zadawanych-pytań!
    POMOC Regulamin
    All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

  6. #6

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    4
    Server
    CLA01
    To wiem, dotyczy to w moim przypadku tylko obszaru, gdzie rozgrywany jest akt 4. Na innych obszarach jest ok.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    7
    Server
    CLA01
    U mnie już na drugim laptopie pojawił się ten sam problem. To prawda, że ten błąd pojawia się w akcie 4, w lasach. Natomiast na moim drugim laptopie nigdy w 4 akcie takie czegoś nie miałem. Pojawiło się to przed chwilą...

    @Daragma jak można dodawać zdjęcia na forum ?
    Last edited by Katuroshi; 24.09.14 at 23:27.

  8. #8

    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    7
    Server
    CLA01
    A może takie dziwne rzeczy związane z grafiką są powiązane z nadchodzącą aktualizacją. Sam nie wiem, może problem zniknie jutro. Mam taką nadzieję.

  9. #9
    DanYt0's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Silesia
    Posts
    348
    Server
    CLA01
    Zapewne tak, zmienia się wiele miejsc na mapach regionów, np:miasta w pierwszej fazie są w innym miejscu, tu zalecam pozostawić bohatera w na czas aktualizacji, w neutralnym miejscu . W razie niemożności ruchu , zalecam użycie ikonki NTM (natychmiastowa teleportacja miejska - ) pod mini-mapą.

    Q1. Jak przesłać zrzut ekranu?

    A1: Otwórz jedna z darmowych stron do umieszczania grafik w internecie (na przykład tinypic, )
    a2: Prześlij zrzut ekranu na wybranej stronie internetowej
    a3: Skopiuj link wygenerowany na stronie, upewnij się ze jest poprawny i nie jest on przeznaczony do e-maila lub html kod. Tylko " bezpośrednie łącze na potrzeby układów" ( 4 pozycja na dole )


    Q2. Jak dodać zrzut ekranu do posta?.

    A1: Weź link wcześniej skopiowane ( zobacz w/w a3 )
    a2: Umieść kursor w miejscu gdzie chcesz dodać zrzut ekranu

    a3: Naciśnij przycisk "insert image" znajdujący się nad oknem gdzie piszesz swój post
    a4: Pojawia się małe okienko, Wklej link, który skopiowałeś przed chwilą i kliknij OK.


    blog.heroes-online.com
    F.A.Q.-Czyli-zbiór-najczęściej-zadawanych-pytań!
    POMOC Regulamin
    All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

  10. #10
    Stochlik93's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    24
    Server
    CLA01
    tak samo mam moze po resecie sie naprawi tlyko na tej mapie ! ziemie swiatła czy jakos tak !!

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Ubisoft uses cookies to ensure that you get the best experience on our websites. By continuing to use this site you agree to accept these cookies. More info on our privacy.