Results 1 to 8 of 8

Thread: Akceleracja Sprzętowa

  1. #1
    Simeonus's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    75
    Server
    CLA01

    Akceleracja Sprzętowa

    Gram już trochę czasu, wszystko super działa, a dziś odpalam grę i prosi mnie o włączenie akceleracji sprzętowej dla lepszej wydajności itp. Ok zgadzam się i gra muli jak sam *cenzura*, no to wyłączam i to samo. Czy coś się zmieniło od wczoraj wieczora, że gra tak zamula strasznie? Gram na chrome.

  2. #2
    Guest
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    4
    Server
    CLA01
    Quote Originally Posted by Simeonus View Post
    Gram już trochę czasu, wszystko super działa, a dziś odpalam grę i prosi mnie o włączenie akceleracji sprzętowej dla lepszej wydajności itp. Ok zgadzam się i gra muli jak sam *cenzura*, no to wyłączam i to samo. Czy coś się zmieniło od wczoraj wieczora, że gra tak zamula strasznie? Gram na chrome.
    mi po ostatniej konserwie wyrzuciło komunikat włacz akceleracje zainstalowałem nowe stery i chodziło normalnie. po tej konserwie znowu komunikat włącz akceleracje a sterowników juz nowszych nie ma i muli. na drugim kompie działa płynnie ale nie wyświetlają się czasami wszystkie grafiki

  3. #3
    Simeonus's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    75
    Server
    CLA01
    Jakie sterowniki zainstalowałeś, ja już wiele rzeczy próbowałem i nadal straszni muli gra ;c

  4. #4
    KillSwitch's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    3
    Server
    CLA01
    A jakiej przeglądarki używacie? Jeśli Chrome wpiszcie w pasku adresu: chrome://gpu i zobaczcie czy akceleracja jest włączona. W razie czego na necie znajdziecie jak włączyć.

  5. #5
    Guest
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    4
    Server
    CLA01
    stery zainstalowane przez program slimdrivers a jaka przegądarka to nie ma znaczenia na każdej wyskakuje włącz akceleracje która i tak jest włączona

  6. #6
    semiangel's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    271
    Server
    CLA01
    Dzięki KillSwitch. Faktycznie, wszystkie opcje GPU miałem nastawione na "Software". Przestawiłem flagi i teraz gra działa trochę szybciej. Niestety, przez software jest nadal obsługiwana "Canvas" , której nie mogę przełączyć na hardware, bo mi się wyświetla, że dla mojej platformy ta opcja jest niedostępna. Czy ta Canvas ma duży wpływ na wydajność grafiki? Co to jest ta "platforma" - konfiguracja sprzętu, typ karty graficznej, wersja systemu? (mam win xp) Pod koniec listy, są jeszcze flagi:
    Włącz mechanizm rastrowania z jedną kopią
    Włącz mechanizm rastrowania bez żadnej kopii

    Liczba wątków rastrowania
    Czy wie ktoś może, jak je nastawić?
    Last edited by semiangel; 29.08.14 at 20:26.

  7. #7

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    1
    Server
    CLA01
    Polecam zmienic przegladarke z Chrom na Opere u mnie to zalatwilo sprawe

  8. #8
    Barat's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    14
    Server
    CLA01
    Quote Originally Posted by kukosz View Post
    Polecam zmienic przegladarke z Chrom na Opere u mnie to zalatwilo sprawe
    Obecnie opera to tylko nakładka na silnik chrome

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Ubisoft uses cookies to ensure that you get the best experience on our websites. By continuing to use this site you agree to accept these cookies. More info on our privacy.