Results 1 to 10 of 10

Thread: Bug podczas wyprawy

  1. #1
    NuzeltheonePL's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    191
    Server
    CLA01

    Bug podczas wyprawy

    w dzisiejszej wyprawie zostałem wyrzucony(błąd#12) z serweru po czy znalazłem się ponownie na polu bitwy lecz bez wojska ani manny. Odświeżanie i wylogowywanie nic nie dał, w dalszym ciągu pojawiałem się na polu bitwy bez jednostek.

  2. #2

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    39
    Server
    CLA01
    To ja mam taki problem, że po rozpoczęciu wyprawy straciłem wszystkie jednostki... Ani jednego slotu nie mam wypełnionego... Mam nadzieję, że po wyprawie wrócą, bo jednak jakby nie patrzeć było to 6 slotów jednostek w tym gryfy i pretorianie...

  3. #3

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    7
    Server
    CLA01
    mnie rozlaczylo i po zalogowaniu wyskakuje blad #20 i sie nie do gry odpalic

  4. #4
    Aniel's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    22
    Server
    CLA01
    Jeżeli chodzi o błędy w wyprawach to:

    1) Po wyprawie praktycznie zawsze łączy mi jednostki w jednym slocie, jeżeli mam je podzielone na kilka i trzeba ponownie rozdzielać
    2) Jeżeli kończy się czas przy którymś siedlisku to nie trzeba zakładać pieczęci, wystarczy stanąć na siedlisku i czas przestaje się odliczać.
    3) Raz wywaliło mnie z wyprawy do miasta, byłem w party, drużyna walczyła itd. ale ja nie mogłem do nich wrócić/dołączyć.

  5. #5

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    6
    Server
    CLA01
    1) i dobrze pamietaj ze wchodzisz z czescia swoich jednostek a pozostala pozostaje gdzies w pamieci; i teraz jakbys w trakcie raidu poprzesuwal jednostki w slotach i zmienil ilosc typow jednostem np z 3 stackow liczy zrobil 1 a z 1 staka ghuli 3 stacki to jakby gra miala to podzielic po wyjsciu z raida ? tak jak jest teraz jest prosciej (wiadomo im bardziej skomplikowany skrypt tym wieksza szansa na blad)

    2) to nie blad: tak to ma dzialac i dziala prawidlowo

  6. #6
    Arhacmor's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Nar-Heresh
    Posts
    19
    Server
    CLA01
    Witam, dzisiaj na wyprawie 1 lvl miałem ten sam problem. W pewnym momencie bitwy gra zrobiła sama F5 i po załadowaniu się (dosyć szybkim - bez paska ładowania jak zawsze) pojawił się oto taki widok:




    Znikło 5 slotów jednostek + ponad 500 many. Na szczęście jednostki odzyskałem po bitwie ale w podsumowaniu nie mogłem zobaczyć strat swojej postaci, był tylko mój towarzysz.

  7. #7

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    2
    Server
    CLA01
    wyprawa lvl 1 po odpaleniu gry widzialem pole walki bylo ok pozniej jakby mnie na 1sec rozlaczylo i polaczylo i powstalo to http://prntscr.com/4667hh

    dodam ze nie stracilem jednostek ktore zniknely
    Last edited by Gandamel; 25.07.14 at 14:27.

  8. #8

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    92
    Server
    CLA01
    mnie 3 razy juz wywaliło z wyprawy 3 lvl za każym razem jak juz ponad połowa była zrobiona... bład serwera 15-20...

  9. #9
    NuzeltheonePL's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    191
    Server
    CLA01
    Kolejne bugi zawiązanie z wyprawą: błąd polegał na tym, że po akceptacji przez wszystkich graczy danej wyprawy jedni zaczęli brać się za walki a inni dalej czekali na akceptację reszty uczestników( tak jakby głosowanie nad dwiema wyprawami w jednej). Konsekwencjami były lagi, zawieszenia i przymusowe restary przeglądarki( oprócz tego zniknęły czaty drużynowe, bitwy i skład drużyny)

  10. #10

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    1
    Server
    CLA01
    Mój bug polega na tym że skończyłem wyprawę 2 i w oknie mi pisało należy się xxx kryształów po czym zrobiłem reloga i kryształów miałem tyle samo

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Ubisoft uses cookies to ensure that you get the best experience on our websites. By continuing to use this site you agree to accept these cookies. More info on our privacy.